Tvarohové šátečky s rebarborou/Rhubarb pastry
Když jsme s Amálkou (tu již znáte z článku o naší cestě do Amsterdamu) připravovaly na talířky občerstvení pro učitele na maturity, objevily jsme buchtu, která nevypadala příliš lákavě. Po bližším průzkumu jsme usoudily, že prazvláštní kousky na jejím povrchu budou nejspíš části rebarbory. "Maturitní" buchtu jsme vyzkoušely, a protože byla opravdu výborná, rozhodla jsem se rebarboře udělit čestné místo v naší kuchyni a hned při první příležitosti - oslavě mých narozenin - jsme vyzkoušeli rebarborový dezert, a to následující listové košíčky.
/ENGLISH VERSION BELOW/
Nákupní seznam:
Mezitím oloupeme a nakrájíme rebarboru. Rozvaříme ji spolu s cukrem, přidáme skořici, citronovou kůru a ještě krátce povaříme. Pak směs necháme vychladnout.
Tvaroh rozmixujeme s banánem. Do každého košíčku dáme lžíci tvarohu a na něj pak rebarborovou směs. Můžeme dozdobit plátky mandlí a mátou. Ihned podáváme.
/ENGLISH VERSION BELOW/
Nákupní seznam:
- 1 balení listového těsta
- 2 stonky rebarbory
- 2 lžíce třtinového cukru
- špetka mleté skořice
- špetka nastrouhané citronové kůry
- 150 g tvarohu
- 1 banán
Mezitím oloupeme a nakrájíme rebarboru. Rozvaříme ji spolu s cukrem, přidáme skořici, citronovou kůru a ještě krátce povaříme. Pak směs necháme vychladnout.
Tvaroh rozmixujeme s banánem. Do každého košíčku dáme lžíci tvarohu a na něj pak rebarborovou směs. Můžeme dozdobit plátky mandlí a mátou. Ihned podáváme.
Ingredients
- 1 pack of puff pastry - 2 sticks of rhubarb - 2 tablespoons of sugar - 1 teaspoon of lemon peel - Pinch of cinnamon - 150 g of quark - 1 banana Roll out the puff pastry and cut it in 6-9 squares. Use muffin form and put each of the squares in the form. Then put baking paper on them and fill them up with beans/rice. This is important because you will bake them empty and if you don’t do that, the dough will go up and you will have no space for the filling. Then bake it on 190 degrees until the edges turn slightly brown. In the meantime peel rhubarb and boil it with sugar and a little bit of water. When it’s almost done, add the lemon peel and cinnamon and boil a little more. In another bowl mix quark with mashed banana. When the cups are room-temperature, take the beans/rice out and fill them with quark mixture and on top with the rhubarb mixture and EAT IT . If you are feeling fancy, you can add a bit of almonds and mint on top
- 1 pack of puff pastry - 2 sticks of rhubarb - 2 tablespoons of sugar - 1 teaspoon of lemon peel - Pinch of cinnamon - 150 g of quark - 1 banana Roll out the puff pastry and cut it in 6-9 squares. Use muffin form and put each of the squares in the form. Then put baking paper on them and fill them up with beans/rice. This is important because you will bake them empty and if you don’t do that, the dough will go up and you will have no space for the filling. Then bake it on 190 degrees until the edges turn slightly brown. In the meantime peel rhubarb and boil it with sugar and a little bit of water. When it’s almost done, add the lemon peel and cinnamon and boil a little more. In another bowl mix quark with mashed banana. When the cups are room-temperature, take the beans/rice out and fill them with quark mixture and on top with the rhubarb mixture and EAT IT . If you are feeling fancy, you can add a bit of almonds and mint on top
Komentáře
Okomentovat