Žampionový krém

Recept na tuhle polévku jsem v mírné úpravě převzala z kuchařky Nedělní menu od Heleny Rytířové. Je krásně krémová a výborně se hodí i samostatně jako hlavní jídlo. Myslím tím polévku, ne Helenu Rytířovou :D. Mimochodem, Helena Rytířová stojí za povšimnutí nejen jako kuchařka, ale také jako silná osobnost. Doporučuji zhlédnout její 13. komnatu, kde vypráví o období, kdy se starala o těžce nemocného manžela a vaření a pečení jí v tomto náročném období velmi pomáhalo. 




Nákupní seznam:

  • zhruba 300 g žampionů
  • 80 g másla
  • 2-3 lžíce hladké mouky
  • 1 l studeného vývaru
  • sůl, pepř
  • 300 - 400 g smetanového sýra (Já jsem použila neochucené pomazánkové máslo a moc nám chutnalo.)
  • 1 žloutek
Žampiony omyjeme a nakrájíme na plátky. Poté je opečeme na másle a na závěr poprášíme hladkou moukou. Smažíme asi 3 minuty. Žampiony zalijeme nejprve jednou naběračkou vývaru, rozmícháme, a pak dolijeme zbytek vývaru, zamícháme a necháme asi 15 min. povařit.

V jiné misce rozmícháme pomazánkové máslo se žloutkem a naběračkou polévky. Poté směs přilijeme do polévky a jen mírně prohřejeme. Nakonec dochutíme pepřem.












Komentáře

  1. Jako milovníka hub mě recept opravdu zaujal, myslím, že bych to mohla otestovat na své rodině! Díky

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky