Žampionový krém
Recept na tuhle polévku jsem v mírné úpravě převzala z kuchařky Nedělní menu od Heleny Rytířové. Je krásně krémová a výborně se hodí i samostatně jako hlavní jídlo. Myslím tím polévku, ne Helenu Rytířovou :D. Mimochodem, Helena Rytířová stojí za povšimnutí nejen jako kuchařka, ale také jako silná osobnost. Doporučuji zhlédnout její 13. komnatu, kde vypráví o období, kdy se starala o těžce nemocného manžela a vaření a pečení jí v tomto náročném období velmi pomáhalo.
Nákupní seznam:
V jiné misce rozmícháme pomazánkové máslo se žloutkem a naběračkou polévky. Poté směs přilijeme do polévky a jen mírně prohřejeme. Nakonec dochutíme pepřem.

Nákupní seznam:
- zhruba 300 g žampionů
- 80 g másla
- 2-3 lžíce hladké mouky
- 1 l studeného vývaru
- sůl, pepř
- 300 - 400 g smetanového sýra (Já jsem použila neochucené pomazánkové máslo a moc nám chutnalo.)
- 1 žloutek
V jiné misce rozmícháme pomazánkové máslo se žloutkem a naběračkou polévky. Poté směs přilijeme do polévky a jen mírně prohřejeme. Nakonec dochutíme pepřem.
Jako milovníka hub mě recept opravdu zaujal, myslím, že bych to mohla otestovat na své rodině! Díky
OdpovědětVymazatDěkuji za milý komentář!
Vymazat