Buchta s karamelovým pudingem / Cake with caramel pudding

Recept na tuhle buchtu už ani nevím, kde jsme vzali, protože je v našem zápisníku dlouho. Je to nejoblíbenější snídaně mých bratrů (a vlastně i oběd a večeře, protože by ji jedli nejraději pořád :D), a když ji udělám, je nejpozději večer pryč. Spojení těsta s pudingem udrží buchtu i po upečení vláčnou (a vlhkou a křehkou), takže byste nejraději nikdy nepřestali jíst. V receptu vám uvádím rovnou dvojitou dávku, jednoduchá nikdy nestačí.






Nákupní seznam:


  • 8 vajec
  • 400 g cukru
  • 200 ml oleje
  • 1200 ml mléka
  • 400 g hladké mouky
  • 2 prášky do pečiva
  • 2 karamelové pudingy
  • 1-2 zakysané smetany (dle chuti)
  • skořicový cukr
Smícháme vejce, cukr, olej, 200 ml mléka, mouku a prášky do pečiva. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a na to nalijeme karamelové pudingy uvařené v 1 litru mléka. Dáme péct na 175°C dozlatova. Když je buchta upečená, ještě zatepla na ni natřeme zakysané smetany, posypeme skořicovým cukrem a necháme vychladnout.

Buchtu můžete servírovat se lžící zakysané smetany nahoře (čepička).


Ingredients:

  • 8 eggs
  • 400 g granulated sugar
  • 200 ml oil
  • 1200 ml milk
  • 400 plain flour
  • 24 baking powder
  • 74 g caramel pudding powder
  • 200 - 400 g sour cream
  • 20 g cinnamon sugar
Prepare the pudding. Mix eggs, sugar, oil, 200 ml milk, flour and baking powder. Put the batter in a pan and pour the pudding on the batter. Bake it on 175 °C until the edges start to look a bit brown. When the cake is baked (and still warm) spread the sour cream on and sprinkle with cinnamon sugar.


Komentáře

  1. Tak jsi mi zase rozšířila obzory. Tento recept jsem nikdy neviděla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda :) určitě vyzkoušej a dej mi vědět

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky