Pasta a Pesto

Tenhle recept je moje první zkušenost s pestem a fazolkami vůbec a už oboje miluju, volně převzato z knížky Jamieho Olivera "15 minut v kuchyni".


Nákupní seznam:

Maso:

  • 2 vepřové panenky
  • sůl
  • pepř
  • rozmarýn
  • olej

Pasta a pesto:

  • 1 svazek čerstvé bazalky
  • 50 g loupaných mandlí
  • šťáva z 1 citronu
  • 50 g sýra (parmazánu) + na posypání
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 500 g těstovin
Zelenina
  • 300 g zelených fazolek
  • 450 g baby mrkvičky
  • sůl
  • pepř
  • 1 stroužek česneku
  • olivový olej
Nejprve připravíme pesto. Smixujeme bazalku, mandle, citronovou šťávu, sýr, panenský olej a česnek. Uvaříme těstoviny. Panenku nakrájíme na plátky, okořeníme solí, pepřem a lístky rozmarýnu. Opečeme z jedné strany na rozpáleném oleji, otočíme, ztlumíme, přikryjeme a necháme změknout. Dle potřeby doléváme vodu. Fazolky a baby mrkvičku dáme na olej, zlehka osmažíme (pozor, pokud je mražená, olej bude reagovat agresivně), zalijeme vodou a necháme podusit doměkka. Když jsou těstoviny uvařené, slijeme vodu, přidáme k nim pesto a přiléváme dle potřeby vodou z fazolek a mrkve, dokud se nevytvoří směs dostatečně tekutá na to, aby se pěkně s těstovinami spojila. Když jsou fazolky a mrkev na suchu, dáme na větší plamen, přilijeme trochu oleje a orestujeme, okořeníme solí, pepřem a prolisovaným stroužkem česneku. Při podávání můžeme dozdobit bazalkou a parmazánem.



 


Komentáře

Oblíbené příspěvky