Pasta a Pesto
Tenhle recept je moje první zkušenost s pestem a fazolkami vůbec a už oboje miluju, volně převzato z knížky Jamieho Olivera "15 minut v kuchyni".
Nákupní seznam:
Maso:
- 2 vepřové panenky
- sůl
- pepř
- rozmarýn
- olej
Pasta a pesto:
- 1 svazek čerstvé bazalky
- 50 g loupaných mandlí
- šťáva z 1 citronu
- 50 g sýra (parmazánu) + na posypání
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 500 g těstovin
Zelenina
- 300 g zelených fazolek
- 450 g baby mrkvičky
- sůl
- pepř
- 1 stroužek česneku
- olivový olej
Nejprve připravíme pesto. Smixujeme bazalku, mandle, citronovou šťávu, sýr, panenský olej a česnek. Uvaříme těstoviny. Panenku nakrájíme na plátky, okořeníme solí, pepřem a lístky rozmarýnu. Opečeme z jedné strany na rozpáleném oleji, otočíme, ztlumíme, přikryjeme a necháme změknout. Dle potřeby doléváme vodu. Fazolky a baby mrkvičku dáme na olej, zlehka osmažíme (pozor, pokud je mražená, olej bude reagovat agresivně), zalijeme vodou a necháme podusit doměkka. Když jsou těstoviny uvařené, slijeme vodu, přidáme k nim pesto a přiléváme dle potřeby vodou z fazolek a mrkve, dokud se nevytvoří směs dostatečně tekutá na to, aby se pěkně s těstovinami spojila. Když jsou fazolky a mrkev na suchu, dáme na větší plamen, přilijeme trochu oleje a orestujeme, okořeníme solí, pepřem a prolisovaným stroužkem česneku. Při podávání můžeme dozdobit bazalkou a parmazánem.
Komentáře
Okomentovat