Čína
Myslím, že koroniny nás tak nějak všechny přivedly (znovu) k vaření. A protože se u nás jídelníček stával monotónním, začala jsem hledat nové nápady na jídla a ptát se členů domácnosti, co nového bychom se měli naučit vařit. No a první přišla na řadu právě tato čína, za kterou jsem od svého malého bratra dostala 8 bodů z 10. 5 za to, že se to dá jíst plus dva bonusové za maso a jeden za kukuřici (avšak mrkev je stálý nepřítel). Když jsme mu zakázali přidat si potřetí, aby taky něco zbylo na tátu, změnil své hodnocení na -5 bodů s komentářem, že "časy se mění" :-).
Nákupní seznam:
Nákupní seznam:
- 500 g kuřecích nebo krůtích kousků
- 1 cibule
- 3 mrkve
- 150 g kukuřice
- kvalitní sójová omáčka
- bramborový/kukuřičný škrob (já mám škrob pro přípravu masitých jídel)
- sůl
- pepř
- pálivá paprika
- olej
- rýže
Rýži několikrát propláchneme, zalijeme vodou a osolenou dáme vařit. Ke konci necháme dojít pod pokličkou. Maso osolíme, opepříme a opaprikujeme. Cibuli a mrkev nakrájime na libovolné útvary. Rozpálíme v pánvi olej a dáme na něj maso a cibuli s mrkví. Chvíli opékáme a když směs pustí šťávu, přikryjeme a necháme dusit. Jakmile mrkev trochu změkne, přidáme kukuřici a dál dusíme. Když je mrkev téměř uvařená, zalijeme celou směs vodou, necháme zavřít a zahustíme škrobem. Můžete ho rozmíchat v trošce vody, já jsem líná, takže se pak modlím, aby se mi neudělaly hrudky. Vmícháme metličkou do vroucí omáčky. Poté přilijeme sójovou omáčku, osolíme dle chuti a necháme za stálého míchání chvíli povařit.
Ahoj, zdraví tě nadšenec tvého blogu. Chtěl bych uvařit poživatelný oběd pro celou rodinu a tvůj recept mě zaujal. Zajímalo by mě, jaké maso jsi použila na svůj recept, jestli krůtí prsa nebo kuřecí stehna. A mám ještě dodatečnou otázku, nakládala jsi to maso do sójové omáčky?
OdpovědětVymazatZdravím, použila jsem jednou kuřecí a jednou krůtí kousky (z jaké části zvířete je asi na vaší preferenci) a obojí fungovalo dobře. Maso jsem do sójovky nenakládala, vše je popsáno v receptu. Díky za reakci, Tea :).
Vymazat