Nepečený třešňový koláč

Třešňová sezóna je teď v plné síle a pokud už také nevíte, co s třešněmi, doporučuji se mrknout na tento recept. Nejpracnější část je nepochybně vypeckovávání, ale vydržte a nebudete litovat. Recept pochází opět z malých tenkých časopisů s recepty, ale upravila jsem si nesmyslné dávky cukru. I s úpravou byl však recept dost sladký, takže pokud jsou vaše třešně zralé, klidně uberte i víc cukru.






Nákupní seznam:

  • 240 g světlých BeBe sušenek
  • 100 g másla
  • 500 g vypeckovaných třešní
  • 2 vanilkové cukry
  • 1 vanilkový pudink
  • 1 smetana ke šlehání
  • 1 zakysaná smetana
  • 30 g cukru moučka
  • 1 červená sypaná dortová želatina

Vypeckujeme třešně. 500 g musí být až bez pecek. Dáme do hrnce, zalijeme 200 ml vody, přidáme vanilkový cukr a svaříme. Když jsou třešně měkké, rozmícháme vanilkový pudink v trošce vody na kašičku a poté metličkou vmícháme do třešní (pozor na hrudky!). Necháme zchladnout. 

Mezitím rozmixujeme sušenky, rozpustíme máslo a smícháme dohromady. Nasypeme do formy, udusáme a dáme vychladit do lednice.

Vyšleháme smetanu ke šlehání, přidáme zakysanou smetanu, vanilkový a moučkový cukr a prošleháme.  

Vyndáme korpus, dáme na něj polovinu krému, polovinu třešní, druhou polovinu krému a nahoru druhou polovinu třešní. Dáme zchladnout do lednice.

Připravíme želatinu podle návodu. Jen cukru výrazně uberte, dávala jsem jednu menší lžíci. Necháme zchladnout, ale pozor, aby vám neztuhla - tzn. nemůže být vařící, ale vlažná už je optimální. Poté přelijeme celý dort a necháme na pár hodin ztuhnout v lednici.








Komentáře

Oblíbené příspěvky