Mléčné řezy

Tento recept pochází z kuchařky Levně a chutně vaříme s Novou, což zní jako nějaká kuchařka Ládi Hrušky, ale ve skutečnosti v ní lze najít spoustu rychlých jednoduchých a dobrých receptů, kterým je například i tento. 







Nákupní seznam:

Těsto: 

  • 6 vajec
  • 8 lžic cukru krystal
  • 2 lžíce oleje
  • 4 vrchovaté lžíce holandského kakaa
  • 10 lžic polohrubé mouky
  • 1 lžička jedlé sody
Náplň:
  • 1/2 kostky másla (125 g)
  • 6 lžic moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 kostka měkkého tvarohu
  • 1 kelímek zakysané smetany


Vejce s cukrem vyšleháme do pěny a za stálého míchání přidáme ostatní ingredience. Těsto rozdělíme na poloviny, nalijeme na dva plechy pokryté pečicím papírem a pečeme na 175°C horkovzduch. Vrstvy jsou tenké, tedy se nelekejte, že je něco špatně. Pečení netrvá dlouho, takže nikam daleko neodcházíme. 

Mezitím si připravíme náplň. Vyšleháme máslo s cukrem, poté přidáme tvaroh a nakonec smetanu. Těsta necháme vychladnout, jedno potřeme krémem a přiklopíme druhým. Poté necháme řezy minimálně 2 hodiny spojit v lednici. 




Komentáře

Oblíbené příspěvky