Mléčné řezy
Tento recept pochází z kuchařky Levně a chutně vaříme s Novou, což zní jako nějaká kuchařka Ládi Hrušky, ale ve skutečnosti v ní lze najít spoustu rychlých jednoduchých a dobrých receptů, kterým je například i tento.
Nákupní seznam:
Těsto:
Nákupní seznam:
Těsto:
- 6 vajec
- 8 lžic cukru krystal
- 2 lžíce oleje
- 4 vrchovaté lžíce holandského kakaa
- 10 lžic polohrubé mouky
- 1 lžička jedlé sody
Náplň:
- 1/2 kostky másla (125 g)
- 6 lžic moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 kostka měkkého tvarohu
- 1 kelímek zakysané smetany
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny a za stálého míchání přidáme ostatní ingredience. Těsto rozdělíme na poloviny, nalijeme na dva plechy pokryté pečicím papírem a pečeme na 175°C horkovzduch. Vrstvy jsou tenké, tedy se nelekejte, že je něco špatně. Pečení netrvá dlouho, takže nikam daleko neodcházíme.
Mezitím si připravíme náplň. Vyšleháme máslo s cukrem, poté přidáme tvaroh a nakonec smetanu. Těsta necháme vychladnout, jedno potřeme krémem a přiklopíme druhým. Poté necháme řezy minimálně 2 hodiny spojit v lednici.

Komentáře
Okomentovat