Dezert z pomazánkového másla s banánem
Doma mu říkáme tiramissu, já bych se ho ale nazvat takto neodvážila, protože nemá s tímto italským dezertem prakticky nic společného. Přesto se jedná o zákusek výborný a nikdo, kdo ho kdy ochutnal, nevěřil, že není z mascarpone a že se nejedná o pravé tiramissu. Nenazývejte tedy tuto pochoutku italským jménem, ale určitě vyzkoušejte, protože je to jeden z našich rodinných oblíbených receptů. Obvykle děláme dezert na plech, ale pro focení jsem využila pohárky, aby bylo dobře vidět jednotlivé vrstvy. Chutě se na plechu ale daleko lépe propojí, proto použijte raději plech.
Nákupní seznam:
- 2 smetany ke šlehání
- 2 pomazánková másla bez příchuti s co nejnižším množstvím soli
- 3 lžíce krystalového cukru
- 5 lžiček kávy
- 3 lžíce rumu
- piškoty (asi 1 velký balík, ale kupte radši víc, piškoty se nikdy neztratí :))
- 6 - 7 banánů
- holandské kakao
- máslo na vymazání plechu
Komentáře
Okomentovat