Bramborové knedlíky se zelím a uzeným masem
Rodinný recept na bramborové knedlíky máme od babičky, jen jsme jej doplnili o uzené maso, protože můj brácha je miluje. Povedlo se to nadmíru dobře a v doplnění s orestovanou cibulkou se jedná o skutečnou pochoutku.
Nákupní seznam:
Knedlíky: Uvaříme brambory, nastrouháme je ještě teplé na jazýčky, přimícháme k nim půl kila krupičky, vajíčko a osolíme (Nebojte se solit víc, těsto to potřebuje.). Vytvoříme kompaktní těsto a vyklopíme na pomoučněný vál. Uděláme malé placičky, do nich dáme několik kostiček nakrájeného uzeného masa a zabalíme. Hned vhazujeme do vroucí vody a vaříme 15 minut, 7,5 minut z každé strany.
Podáváme s cibulkou osmaženou na másle.
Nákupní seznam:
- 1 kg brambor
- 500 g dětské krupičky
- 1 vejce
- sůl
- uzené maso (cca 600 g )
- 2 cibule
- sklenice bílého kysaného zelí
- ocet, cukr krystal
- hladká mouka, voda, malá brambora
Knedlíky: Uvaříme brambory, nastrouháme je ještě teplé na jazýčky, přimícháme k nim půl kila krupičky, vajíčko a osolíme (Nebojte se solit víc, těsto to potřebuje.). Vytvoříme kompaktní těsto a vyklopíme na pomoučněný vál. Uděláme malé placičky, do nich dáme několik kostiček nakrájeného uzeného masa a zabalíme. Hned vhazujeme do vroucí vody a vaříme 15 minut, 7,5 minut z každé strany.
Podáváme s cibulkou osmaženou na másle.
Komentáře
Okomentovat