Bramborové knedlíky se zelím a uzeným masem

Rodinný recept na bramborové knedlíky máme od babičky, jen jsme jej doplnili o uzené maso, protože můj brácha je miluje. Povedlo se to nadmíru dobře a v doplnění s orestovanou cibulkou se jedná o skutečnou pochoutku.








Nákupní seznam:

  • 1 kg brambor
  • 500 g dětské krupičky
  • 1 vejce
  • sůl
  • uzené maso (cca 600 g )
  • 2 cibule
  • sklenice bílého kysaného zelí
  • ocet, cukr krystal
  • hladká mouka, voda, malá brambora
Zelí: Vaříme hodinu kysané zelí. Pak osmažíme jednu cibulku dozlatova, zasypeme cukrem a přidáme ocet - poměr záleží na tom, zda máte zelí rádi kyselé či sladké. Z hladké mouky a vody vytvoříme kašičku konzistencí podobnou těstu na palačinky a smícháme ji s nastrouhanou bramborou. Směs cukru s octem přidáme do zelí a zahušťujeme směsí mouky a vody.

Knedlíky: Uvaříme brambory, nastrouháme je ještě teplé na jazýčky, přimícháme k nim půl kila krupičky, vajíčko a osolíme (Nebojte se solit víc, těsto to potřebuje.). Vytvoříme kompaktní těsto a vyklopíme na pomoučněný vál. Uděláme malé placičky, do nich dáme několik kostiček nakrájeného uzeného masa a zabalíme. Hned vhazujeme do vroucí vody a vaříme 15 minut, 7,5 minut z každé strany. 

Podáváme s cibulkou osmaženou na másle.





Komentáře

Oblíbené příspěvky