Dvoubarevná tvarohová buchta

Stále častěji zjišťuji, že čím snadnější recept, tím větší má úspěch. A to ať zde na blogu (třeba  nadýchané lívance), nebo i  pak rovnou "na place". Když se totiž patlám v kuchyni několik hodin s dortem, sice je mi řečeno, že je krásný, ale příliš těžký (většinou totiž obsahuje máslové krémy). Větší úspěch tedy sklízejí buchty a řezy jednoduchého stylu jako je ta níže. Vše máte hotové do půl hodinky, šupnete to do trouby a o lehkou snídani nebo moučník je postaráno. 





Nákupní seznam:

Tmavé těsto


  • 1 hrnek mléka (já používám větší - cca 400 ml)
  • 3/4 hrnku oleje
  • 2 vejce
  • 1 hrnek cukru
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 2 polévkové lžíce kakaa


Tvarohové těsto



  • 2 vaničkové tvarohy
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 vanilkový puding 
  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 2 vejce
  • 1 hrnek mléka 


Smícháme všechny ingredience na tmavé těsto a v druhé misce na světlé těsto. (Pudinkový prášek nevaříme, jen vsypeme.) Poté nalijeme polovinu tmavého těsta na moukou vysypaný plech, přidáme tvarohové těsto a nahoru naneseme (jen tak cik cak) opět tmavé těsto. Pečeme, dokud nezačnou světlé části lehce zlátnout.











Komentáře

Oblíbené příspěvky