Tvarohový řez s čokoládou

Tento recept je jeden z mála, který máme od naší druhé babičky. Ta už má docela věk a dřív, když byla mladší, tak nám tyto řezy pekla. Proto jsme si jednoho dne před pár lety s bráchou řekli, že bychom se je mohli naučit. Když se tedy můj (tehdy asi osmiletý) bratr vypravil vyzbrojen papírem a tužkou za babičkou s bojovým úkolem zaznamenat, jak bude pečení probíhat, dost jsem se těšila, že si brzo podle přineseného receptu tuto dobrotu sama upeču. Docela jsem se pak divila, když se vrátil se  zmateně zapsaným postupem se spoustou škrtanců a šipek, ze kterého jsem s velkou námahou vypsala nákupní seznam, a přitom třeba zjistila, že kupříkladu kakao - třebaže je těsto hnědé - v bráchově reportáži z babiččiny kuchyně úplně chybí :) . Jsem proto ráda, že si díky svému blogu mohu provést rekonstrukci receptu a doplnit chybějící. Brácha a babička jistě prominou. Babi, za recept moc děkuji, ve to velká dobrota!





Nákupní seznam:

  • 7 vajec
  • 1 lžíce cukru
  • 6 lžic polohrubé mouky
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 - 2 tvarohy + moučkový cukr + vanilkový cukr
  • čokoláda na vaření + máslo
Oddělímě žloutky od bílků. Bílky vyšleháme a přidáme do nich 6 lžic polohrubé mouky. Žloutky taky ušleháme a přidáme do nich 1 lžíci cukru. Nakonec obě směsi smícháme a přidáme kakao. Vylijeme těsto na plech s pečicím papírem a dáme péct na 150°C. Po upečení necháme buchtu vychladnout,  natřeme na ni tvaroh(y) smíchané s cukrem a vanilkovým cukrem. Polijeme rozpuštěnou čokoládou s máslem a necháme ztuhnout v lednici.


Komentáře

Oblíbené příspěvky