4 tipy na silvestrovské zobání

Dneska, den před Silvestrem a dva dny před začátkem nového roku, jsem si pro vás připravila tipy na zobání v průběhu silvestrovské noci. Samozřejmě můžete vše využít i na jakoukoliv jinou párty, kdy se vám nechce vyrábět nic složitého, a přesto chcete mít plný stůl několika druhů sladkých i slaných malých dobrot.

Banánky v čokoládě

Banán nakrájíme na kolečka asi centimetr široká. Poté ho vložíme mezi dva piškoty a spojíme párátkem. Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu na vaření s máslem v poměru 2:1 (100 g čokolády a 50 g másla), bereme banánové jednohubky a namáčíme je do čokolády. Skládáme na talíř (Vyložte si ho pečicím papírem, aby se vám jednohubky lépe odlepovaly.) a dáme ztuhnout do lednice na několik hodin.




Jednohubky

Klasika, kterou dělá snad každý. Jednoduše nakrájíme rohlík (popř. bagetu) na kolečka, namažeme pomazánkou (zkuste mou vynikající česnekovou - ale jen pokud nejste ve společnosti anebo jste ve společnosti těch, co si dají taky :D), navršíme šunky, sýry a zeleninu. Nakonec zapícháme do jednohubek párátka. Jediné ozvláštnění v tomto receptu je to, že jsem použila na vykrajování sýru formičky na perníčky, čímž jsem získala originální tvary. Pokud tedy chcete udělat vaše jednohubky trochu jinak, vyzkoušejte.





Lívance na špejli

Připravíme si těsto podle návodu na lívance, který najdete zde. Poté si na pánev ke smažení položíme formičky na perníčky, do nich nalijeme těsto a osmažíte z obou stran. Poté spojíme a polijeme rozehřátou čokoládou nebo Nutellou. (Na tento recept se obrňte trpělivostí, protože je to opravdu piplačka.)





Pizza šneci

Další klasika, která nemůže na našem stole při oslavě konce roku chybět. Recept zná asi každý, přesto ho sem dám, jen pro jistotu. Rozválíme si listové těsto na obdélník asi 0,5 centimetrů silný. Natřeme ho kečupem, poklademe plátky sýru a šunky. Poté plát smotáme do výsledného tvaru válce, který nakrájíme na asi centimetr silná kolečka. Dáme péct na 175 °C než šneci zezlátnou.



Komentáře

Oblíbené příspěvky