Rakouské řezy / Austrian cake

Tento recept mám od babičky, ale původně pochází prý z RakouskaJe tučnější a více sladký (Takže pro ty, co to nemají moc rádi, doporučuji cukru ubrat a toto množství nahradit moukou.), ale zároveň je skvělou variantou třeba i místo pracného dortu na rodinnou oslavu.








Nákupní seznam:

  • 250 g hladké mouky
  • 250 g cukru krystal
  • 150 g cukru moučka
  • 6 vajec
  • 125 ml oleje
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 prášek do pečiva
  • 250 g másla
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 vanilkový puding
  • 250 ml mléka
  • 3 lžíce rumu
  • 1 čokoláda na vaření

Nejprve si připravíme těsto. Smícháme 250 g mouky, 250 g cukru, 5 vajec, 125 ml oleje, 125 ml vody, 2 lžíce kakaa a 1 prášek do pečiva. Těsto nalijeme na plech vymazaný olejem a vysypaný moukou. Pečeme přibližně na 175°C. 

Během pečení si uvaříme 1 vanilkový puding z 250 ml mléka. Uvařený puding necháme vystydnout na pokojovou teplotu.

Když máme korpus upečený, přikryjeme jej čistou utěrkou a necháme vychladnout.

Pak připravíme krém. Vyšleháme 250 g změklého másla, 150 g cukru moučka, 1 žloutek,   1 vanilkový cukr, již připravený puding a 3 lžíce rumu. Na vychladlý základ namažeme krém a zalijeme čokoládou na vaření rozpuštěnou ve vodní lázni, kterou do krému vpravíme vidličkou, čímž vytvoříme žíhaný efekt.

Ingredients: 

  • 250 g plain flour
  • 250 g granulated sugar
  • 125 ml water
  • 150 g powdered sugar
  • 6 eggs
  • 125 ml oil
  • 2 tbs cocoa
  • 12 baking powder
  • 250 g butter
  • 10 g vanilla sugar
  • 37 g vanilla pudding powder
  • 250 ml milk
  • 3 tbs rum
  • 100 baking chocolate
Mix together flour, granulated sugar, 5 eggs, oil, water, cocoa and baking powder. Put it in a pan (40 x 30 cm) and bake at 175 °C.

During baking, prepare the pudding - boil the powder with 250 ml milk and let it cool down.

After the cake is finished baking, let it cool down.

Prepare the cream. Whisk 250 g softened butter, powdered sugar, 1 egg yolk, vanilla sugar, rum and the cooled pudding. Put it on a cake and drizzle with melted baking chocolate. Then take a fork and make messy waves.


Komentáře

  1. Děkuji za výborný recept, buchtička nám vše moc chutnala!! M. Dočekalová

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, to jsem moc ráda. Díky za ozkoušení a zpětnou vazbu, moc si toho cením. Zvlášť, když do mě vloží důvěru prakticky neznámí lidé a vyzkouší dokonce dva recepty. Pokud se vám blog líbí, můžete ho rozšířit dál. Děkuji, Tea :)

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky