Hokkaido polévka

Když mi byla poprvé naservírována polévka z dýně, říkala jsem si: "Co to je za kombinaci? Sladká dýně a polévka? To nebude dobré..." Ale když jsem ji okusila, přes moje prvotní předsudky mi nezvykle zachutnala. A přivedla mě k této nové chuti babička, za což jí děkuji, protože mi rozšířila obzory. 






Nákupní seznam: 

  • 1 hokkaido dýně
  • 3 brambory
  • 2 mrkve
  • mléko
  • muškátový oříšek, sůl, koření k dochucení
  • smetana ke šlehání k dozdobení
Dýni rozpůlíme, vydlabeme měkkou dužninu a tvrdší část pod slupkou i slupku nakrájíme na kostky. Na kostky nakrájíme též mrkve a brambory. Vše dáme do hrnce (Já používám pětilitrový.), zalijeme vodou tak, aby byla zelenina zatopená a dáme vařit. Když jsou všechny druhy zeleniny měkké, směs rozmixujeme do krémové konzistence a přilijeme dle hustoty a chuti mléko. Dochutíme muškátovým oříškem, solí a můžeme přidat i jiné koření, pokud je třeba. Nakonec můžeme dozdobit smetanou ke šlehání a podáváme.







Komentáře

Oblíbené příspěvky