Milované boloňské špagety / Spaghetti bolognese
Ti z vás, kteří mě dobře znají, jistě vědí, že boloňské špagety jsou jedno z mých nejoblíbenějších jídel. Tudíž se nelze čemu divit, že si je ráda doma připravuji a mám i svůj recept. Tato omáčka je plná masa a zasytí, tak ji zkuste vyzkoušet!
Nákupní seznam:
Když už maso není syrové, zalijeme je rajčatovými protlaky a vodou podle toho, jak chceme mít omáčku hustou. Chvilku prohřejeme, přidáme česnek, sůl, pepř, bylinky a zamícháme.
Podáváme posypané oblíbeným nastrouhaným sýrem, výborný je parmezán.
Ingredients:
Nákupní seznam:
- 500 g hovězího mletého masa (Lze použít i vepřové, ale jídlo je pak o dost tučnější.)
- 1 cibule
- zhruba 4 rajčatové protlaky (Záleží, jakou hustotu máte rádi.)
- sůl, pepř a volitelné bylinky (např. bazalka nebo provensálské bylinky)
- lžíce prolisovaného česneku (Já používám domácí česnek se solí, jen pak musíte dát pozor při dosolování.)
- balíček špaget
- olej
Když už maso není syrové, zalijeme je rajčatovými protlaky a vodou podle toho, jak chceme mít omáčku hustou. Chvilku prohřejeme, přidáme česnek, sůl, pepř, bylinky a zamícháme.
Podáváme posypané oblíbeným nastrouhaným sýrem, výborný je parmezán.
Ingredients:
- 500 g minced meat
- 1 onion
- 450 g tomato puree
- salt, pepper, herbs (oregano, provensal herbs)
- 1 tbs pressed garlic
- 500 g spaghetti
- oil
Komentáře
Okomentovat