Milované boloňské špagety / Spaghetti bolognese

Ti z vás, kteří mě dobře znají, jistě vědí, že boloňské špagety jsou jedno z mých nejoblíbenějších jídel. Tudíž se nelze čemu divit, že si je ráda doma připravuji a mám i svůj recept. Tato omáčka je plná masa a zasytí, tak ji zkuste vyzkoušet!






Nákupní seznam:

  • 500 g hovězího mletého masa (Lze použít i vepřové, ale jídlo je pak o dost tučnější.)
  • 1 cibule
  • zhruba 4 rajčatové protlaky (Záleží, jakou hustotu máte rádi.)
  • sůl, pepř a volitelné bylinky (např. bazalka nebo provensálské bylinky)
  • lžíce prolisovaného česneku (Já používám domácí česnek se solí, jen pak musíte dát pozor při dosolování.)
  • balíček špaget
  • olej
Začneme tím, že si dáme vařit vodu se solí a trochou oleje na špagety. Pak nakrájíme cibulku nadrobno a osmažíme dozlatova na oleji. Poté na ni přidáme mleté maso, zamícháme, přikryjeme pokličkou a chvilku podusíme (S občasným promícháním to vychází kolem 15 - 20 minut). Mezitím uvaříme špagety.

Když už maso není syrové, zalijeme je rajčatovými protlaky a vodou podle toho, jak chceme mít omáčku hustou. Chvilku prohřejeme, přidáme česnek, sůl, pepř, bylinky a zamícháme.

Podáváme posypané oblíbeným nastrouhaným sýrem, výborný je parmezán.



Ingredients:

  • 500 g minced meat
  • 1 onion
  • 450 g tomato puree
  • salt, pepper, herbs (oregano, provensal herbs)
  • 1 tbs pressed garlic
  • 500 g spaghetti
  • oil
Boil the spaghetti. Roast the chopped onion until golden, add meat and water and boil about 20 min. Add tomato puree, garlic, salt, pepper, and herbs and it's done! Serve the spaghetti with parmesan or some other cheese you like.



Komentáře

Oblíbené příspěvky