Fudge / Fudge

Kdo mě zná nebo sleduje na instagramu, možná ví, že chodím vždycky v pátek k rodilé Američance na angličtinu. Protože taky miluje jídlo, naše debaty se často točí kolem něj. Jednou Leah říkala, že dělala čokoládový fudge. Z toho jsem dostala záchvat nadšení, neboť jsem si myslela, že to je můj oblíbený chocolate fudge cake, který jsem si úplně zamilovala v Anglii. Vyvedla mě ale z omylu, není to dort (chocolate fudge cake), ale jen samotný fudge. Říkala, že jí fudge hrozně chutná, a tak jsem si vyžádala recept. Když jsem ho doma začala připravovat, moje první poznámka byla: "Tak tohle je ta nejnezdravější věc, kterou jsem kdy v životě dělala!" A je to pravda, těžko byste v něm našli něco zdravého, navíc cukru obsahuje obrovskou hromadu (jako ostatně všechny americké recepty). Ale jednou za čas nás to nezabije. Tak už konec kecání a pojďme na to!


Nákupní seznam: 

  • 1/4 kostky másla (Lze použít i Heru nebo jiný rostlinný tuk.)
  • 160 ml neslazeného kondenzovaného mléka
  • 400 g cukru krystal
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 polévková lžíce vanilkového extraktu
  • 300 g hořké čokolády
  • 2 a 1/2 standardních pytlíků marshmallows
Máslo rozpustíme v hrnci. Přidáme neslazené mléko, cukr, sůl a vanilkový extrakt. Vaříme 5 min. Snížíme teplotu na nízký oheň a přidáme nalámanou čokoládu a marshmallows. Stále mícháme dokud se vše nespojí do jedné hmoty. Poté hmotu nalijeme do nějaké nádoby, necháme vychladnout a vložíme do lednice přes noc.


Ingredients:

  • 1/4 package of butter
  • 2/3 cups sugar
  • 1/2 tsp salt
  • 1 tsp salt
  • 1 tsp vanilla extract
  • 300 g dark chocolate
  • 2 1/2 bags of marshmallows
Melt butter in a pot. Add evaporated milk, sugar, salt, and vanilla. Boil for 5 minutes from the start of boiling. Stir consistently. Turn to very low heat. Add chocolate pieces and mashamallows. Stir until it is melted. Pour it into a  pan and put it in the refridgerator overnight.

Rozpouštějící se marshmallows v čokoládě...hmmm....



Komentáře

  1. Super, jen si úplně neumím představit konzistenci této dobroty :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda, u mě to byl taky problém. Myslela jsem si, že to bude něco jako hodně čokoládové řezy, ale protože tam není žádná mouka, mléko ani vejce, má to ke klasickému zákusku dost daleko. Na kostky se krájí dost špatně, nejlepší je ho z nádoby prostě jednoduše vydlabávat lžičkou :D. Kdybych to měla k něčemu připodobnit, řekla bych, že je to taková tvrdší Nutellová konzistence. Jinak nevím, jak bych to popsala. Možná by se směs dala nalít do nějakých pohárků a dát zatuhnout tak, aby držela tvar.

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky