Slané rohlíky z tvarohového těsta / Salty quark rolls

Když jsem jednou hledala recept na domácí rohlíky, našla jsem na internetu tento. Domácí rohlíky podle něj jsou výborné, nekynuté, rychlé a ne taková "vata" jako kupované.







Nákupní seznam:

  • 250 g měkkého tvarohu
  • 125 ml mléka
  • 100 ml oleje
  • 500 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • lžička soli
  • 1 vejce
  • hrubozrnná sůl a bylinky na posypání 

Všechny suroviny - kromě vejce, hrubozrnné soli a bylinek na posypání - dáme do hnětače a vypracujeme těsto (Můžeme také ručně, ale takto je to jednodušší.). Hotové těsto vyválíme do plátu a rozdělíme na libovolně velké trojúhelníčky (Na jednom plechu by ale měla být přibližně stejně velká velikost kvůli délce pečení.). Ty srolujeme od širší strany ke špičce, zahneme do tvaru podkovy a naskládáme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme libovolnými bylinkami (Doporučuji např. provensálské bylinky.) a hrubozrnnou solí. Pečeme asi na 180 °C dozlatova. 

Ingredients:

  • 250 g quark
  • 125 ml milk
  • 100 ml oil
  • 500 g all-purpose flour
  • 12 g baking powder
  • 1 tsp salt
  • 1 egg
  • herbs (oregano, provensal herbs) and coarse salt 
Mix all ingredients (except for an egg, herbs and coarse salt). Roll it out to make a 0.5 cm thick slab. Make triangles and roll them from the bigger side to the top. Smear it with egg and sprinkle on the herbs and salt. Bake at 180 °C until getting darker and golden.


Komentáře

  1. Vynikající rohlíky! Děkuji za recept! MMMM Dočekalovi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc, mamka vyprávěla, že jste říkala, jak vám doma zbyl tvaroh, tak jste naběhla na blog a našla si můj recept na rohlíky. Připadá mi skvělé, že jste si vůbec vzpomněla. Díky za zpětnou vazbu, Tea :)

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky