Nepečený tvarohový dort / Unbaked quark cake

Lehoučký tvarohový dort pro letní osvěžení i zimní odlehčení potěší všechny milovníky tvarohu i snadného vaření.






Nákupní seznam:

  • piškoty (Množství záleží na počtu vrstev - může to být okolo dvou až tří pytlíků.)
  • 2 vaničkové tvarohy
  • zakysaná smetana
  • vanilkový cukr
  • moučkový cukr
  • vanilkový puding
  • velká sklenice kompotu (Například domácí švestkový je výborný.)
Smícháme tvarohy s vanilkovým cukrem,moučkovým cukrem a zakysanou smetanou. Do dortové formy vyskládáme vrstvu piškotů a pokapeme je šťávou z kompotu. Na ně naneseme tvarohový krém (Tady záleží, kolik vrstev chceme mít. Já preferuji spíše víc piškotů, takže jen vyplním mezery mezi piškoty, ale krém moc nahoru nevrším.), opět piškoty pokapané šťávou, krém a tak dále, dokud krém nedojde. Horní vrstva by měla být krémová. Poté celý dort zalijeme domácí želatinou a necháme ztuhnout přes noc v lednici.

Výroba domácí želatiny: Nalijeme do hrnce 1 hrnek kompotu (šťáva i ovoce) a 1 hrnek vody, ve které rozmícháme vanilkový puding. Vše vaříme do zhoustnutí.



Ingredients:

  • ladyfingers (about 3 bags)
  • 500 g quark
  • 200 g sour cream
  • 10 g vanilla sugar
  • 3 tbs powdered sugar
  • 37 g vanilla pudding powder (only powder, not cooked pudding)
  • huge glass of compote (about 700 g) - for example homemade plummy
Whisk quark with powdered sugar, vanilla sugar and sour cream. Put one layer of ladyfingers in a cake pan (23 cm). Cover it with juice form the compote. Add 1/4 of quark mixture, repeat eith the ladyfingers and quark mixture until full. The last layer should be quark. Then cover it with compote jelly and let it sit in the fridge for 24 hours. 

Compote jelly : Put 2 cups of compote (juice and also fruit), 1 cup of plain wate, 1 cup od water mixed with vanilla pudding into a pot. Boil it until jelly consistency. Let it cool but not too much (body temperature).




Komentáře

Oblíbené příspěvky