Domácí pizza / Real homemade pizza
Recept na domácí pizzu jsem se naučila na kurzech varenihrave.cz, kdy jsme navštívili jednu brněnskou pizzerii, kde nás profesionálové naučili, jak se pravá pizza dělá. Každý má na ni trochu jiný recept a ať se snažíte, jak chcete, nikdy nemůžete dosáhnout takového výsledku jako v pizzerii, protože zkrátka pečete v troubě a ne v pravé peci. Ale myslím si, že tato pizza se opravdu velmi blíží pizzám z pizzerií. Z níže uvedeného množství surovin uděláte opravdu velké množství pizzy, takže si můžete ušetřit čas pro dny, kdy nestíháte a část po upečení zamrazit.
Nákupní seznam:
Po hodině kynutí těsto rozdělíme na bochánky zhruba kolem 220 - 250 gramů, jednotlivě opět potřeme olivovým olejem a dáme do lednice pod potravinářskou folii odležet. Někdy stačí třeba 3 hodiny, nebo si těsto můžete připravit den dopředu a nechat přes noc v lednici.
Před pečením rozehřejeme troubu na maximum. Těsto vyndáme z lednice 1/2 hodiny před pečením, aby se nám s ním lépe pracovalo. Bochánek vždy obalíme v polohrubé mouce, v ruce vytvoříme placičku, položíme na polohrubou mouku a těsto roztahujeme, poté v rukách vytahujeme, než se vytvoří kruh. Ten pak položíme na kruhový plech vymazaný olivovým olejem.
Na těsto dáme drcená rajčata tak, aby kraje zůstaly čisté, posypeme nahrubo nastrouhanou mozzarellou nebo sýrem, pak šunka, salám, žampiony, nebo cokoliv máte rádi. Nakonec celou pizzu posypeme sušenou bazalkou. Takto připravenou pochoutku vložíme do trouby a pečeme asi 10 minut. Po upečení potřeme okraje olivovým olejem s prolisovaným česnekem.
Ingredients:
After 1 hour, separate the dough to smaller parts (220 - 250 g), make balls, smear again with olive oil, put it in a pan and set it in a fridge for about 3 hours.
Turn on an oven and set the highest temperature (240 °C). Take the balls, cover them with flour and shape them into a round pizza shape. Top the pizza with tomatoes, cheese, ham ... sprinkle with basil and bake it about 10 min. After baking, smear the edges with olive oil melted with garlic.
Nákupní seznam:
- 1,5 - 2 kg hladké mouky
- 20 g droždí
- 1 polévková lžíce cukru
- 1 polévková lžíce soli
- olivový olej
- Drcená rajčata
- Mozzarella
- Sýr, šunka, salám, žampiony...
Po hodině kynutí těsto rozdělíme na bochánky zhruba kolem 220 - 250 gramů, jednotlivě opět potřeme olivovým olejem a dáme do lednice pod potravinářskou folii odležet. Někdy stačí třeba 3 hodiny, nebo si těsto můžete připravit den dopředu a nechat přes noc v lednici.
Před pečením rozehřejeme troubu na maximum. Těsto vyndáme z lednice 1/2 hodiny před pečením, aby se nám s ním lépe pracovalo. Bochánek vždy obalíme v polohrubé mouce, v ruce vytvoříme placičku, položíme na polohrubou mouku a těsto roztahujeme, poté v rukách vytahujeme, než se vytvoří kruh. Ten pak položíme na kruhový plech vymazaný olivovým olejem.
Na těsto dáme drcená rajčata tak, aby kraje zůstaly čisté, posypeme nahrubo nastrouhanou mozzarellou nebo sýrem, pak šunka, salám, žampiony, nebo cokoliv máte rádi. Nakonec celou pizzu posypeme sušenou bazalkou. Takto připravenou pochoutku vložíme do trouby a pečeme asi 10 minut. Po upečení potřeme okraje olivovým olejem s prolisovaným česnekem.
Ingredients:
- 1.5 to 2 kg flour
- 20 g yeast
- 1 tbs sugar
- 1 tbs salt
- olive oil
- tomato sauce
- mozzarella, ham, mushrooms, cheese ...
After 1 hour, separate the dough to smaller parts (220 - 250 g), make balls, smear again with olive oil, put it in a pan and set it in a fridge for about 3 hours.
Turn on an oven and set the highest temperature (240 °C). Take the balls, cover them with flour and shape them into a round pizza shape. Top the pizza with tomatoes, cheese, ham ... sprinkle with basil and bake it about 10 min. After baking, smear the edges with olive oil melted with garlic.
☺Mňam☻
OdpovědětVymazatTo ano, je výborná! Určitě vyzkoušej :) Pěkný den
Vymazat