Jogurtová buchta s ovocem / Yogurt cake with forest fruit

Tato buchta je záchranou všech uspěchaných dní.
Je jednoduchá, rychlá a výborná! Navíc nepotřebujete váhu a při odměřování surovin vystačíte jen s obyčejným kelímkem od jogurtu. Všechny mnou uváděné ingredience jsou na normální dávku, pokud chcete mít buchtu opravdu vysokou, zdvojnásobte je.




Nákupní seznam:



  • 2 bílé jogurty (Pokud by těsto bylo moc tuhé, lze přidat navíc studené mléko.)
  • 1 kelímek od jogurtu oleje
  • 1,5 kelímku od jogurtu cukru
  • 4 kelímky od jogurtu polohrubé mouky
  • 2 vejce
  • 1 prášek do pečiva 
  • lesní ovoce
  • máslo + cukr + hrubá nebo polohrubá mouka na drobenku
Všechny ingredience kromě ovoce a surovin na drobenku smícháme v těsto. To nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Nahoru buchtu poházíme lesním ovocem a posypeme drobenkou. Pečeme než okraje začnou zlátnout asi na 175 °C.

Drobenka: Zhruba stejné množství mouky a cukru mělníme mezi prsty se změklým máslem do drobivé konzistence.


Ingredients:

  • 2 cups (each 200 g) of plain yogurt (you can add milk if the batter is hard) - save the yogurt cups and use them for other ingredients
  • 1 yogurt cup of oil
  • 1.5 yogurt cups of sugar
  • 4 yogurt cups of plain flour
  • 2 eggs
  • 5 tsp baking powder
  • 500 g forest fruit
  • 50 g butter + 4 tbs plain flour + 4 tbs granulated sugar
Mix the yogurt, 1.5 yogurt cups of sugar, eggs, oil, baking powder. Pour it into a cake pan (30 x 40 cm) coated with oil and flour. Mix the butter, flour and sugar until crumbly. Cover the cake with the forest fruit and crumb mixture. Bake it on 175 °C.


Komentáře

  1. Nápad použít kelímky je originální a jednoduchý.♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, naprosto jednoduchá buchta i bez vážení. Děkuji za komentář a pěkný den! :)

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky