Jogurtová buchta s ovocem / Yogurt cake with forest fruit
Tato buchta je záchranou všech uspěchaných dní.
Je jednoduchá, rychlá a výborná! Navíc nepotřebujete váhu a při odměřování surovin vystačíte jen s obyčejným kelímkem od jogurtu. Všechny mnou uváděné ingredience jsou na normální dávku, pokud chcete mít buchtu opravdu vysokou, zdvojnásobte je.
Nákupní seznam:
Drobenka: Zhruba stejné množství mouky a cukru mělníme mezi prsty se změklým máslem do drobivé konzistence.
Ingredients:
Je jednoduchá, rychlá a výborná! Navíc nepotřebujete váhu a při odměřování surovin vystačíte jen s obyčejným kelímkem od jogurtu. Všechny mnou uváděné ingredience jsou na normální dávku, pokud chcete mít buchtu opravdu vysokou, zdvojnásobte je.
Nákupní seznam:
- 2 bílé jogurty (Pokud by těsto bylo moc tuhé, lze přidat navíc studené mléko.)
- 1 kelímek od jogurtu oleje
- 1,5 kelímku od jogurtu cukru
- 4 kelímky od jogurtu polohrubé mouky
- 2 vejce
- 1 prášek do pečiva
- lesní ovoce
- máslo + cukr + hrubá nebo polohrubá mouka na drobenku
Drobenka: Zhruba stejné množství mouky a cukru mělníme mezi prsty se změklým máslem do drobivé konzistence.
Ingredients:
- 2 cups (each 200 g) of plain yogurt (you can add milk if the batter is hard) - save the yogurt cups and use them for other ingredients
- 1 yogurt cup of oil
- 1.5 yogurt cups of sugar
- 4 yogurt cups of plain flour
- 2 eggs
- 5 tsp baking powder
- 500 g forest fruit
- 50 g butter + 4 tbs plain flour + 4 tbs granulated sugar
Nápad použít kelímky je originální a jednoduchý.♥
OdpovědětVymazatPřesně tak, naprosto jednoduchá buchta i bez vážení. Děkuji za komentář a pěkný den! :)
Vymazat