Rakouské řezy / Austrian cake
Tento recept mám od babičky, ale původně pochází prý z Rakouska. Je tučnější a více sladký (Takže pro ty, co to nemají moc rádi, doporučuji cukru ubrat a toto množství nahradit moukou.), ale zároveň je skvělou variantou třeba i místo pracného dortu na rodinnou oslavu.
Nákupní seznam:
Nákupní seznam:
- 250 g hladké mouky
- 250 g cukru krystal
- 150 g cukru moučka
- 6 vajec
- 125 ml oleje
- 2 lžíce kakaa
- 1 prášek do pečiva
- 250 g másla
- 1 vanilkový cukr
- 1 vanilkový puding
- 250 ml mléka
- 3 lžíce rumu
- 1 čokoláda na vaření
Nejprve si připravíme těsto. Smícháme 250 g mouky, 250 g cukru, 5 vajec, 125 ml oleje, 125 ml vody, 2 lžíce kakaa a 1 prášek do pečiva. Těsto nalijeme na plech vymazaný olejem a vysypaný moukou. Pečeme přibližně na 175°C.
Během pečení si uvaříme 1 vanilkový puding z 250 ml mléka. Uvařený puding necháme vystydnout na pokojovou teplotu.
Když máme korpus upečený, přikryjeme jej čistou utěrkou a necháme vychladnout.
Pak připravíme krém. Vyšleháme 250 g změklého másla, 150 g cukru moučka, 1 žloutek, 1 vanilkový cukr, již připravený puding a 3 lžíce rumu. Na vychladlý základ namažeme krém a zalijeme čokoládou na vaření rozpuštěnou ve vodní lázni, kterou do krému vpravíme vidličkou, čímž vytvoříme žíhaný efekt.
Ingredients:
During baking, prepare the pudding - boil the powder with 250 ml milk and let it cool down.
After the cake is finished baking, let it cool down.
Prepare the cream. Whisk 250 g softened butter, powdered sugar, 1 egg yolk, vanilla sugar, rum and the cooled pudding. Put it on a cake and drizzle with melted baking chocolate. Then take a fork and make messy waves.
Když máme korpus upečený, přikryjeme jej čistou utěrkou a necháme vychladnout.
Pak připravíme krém. Vyšleháme 250 g změklého másla, 150 g cukru moučka, 1 žloutek, 1 vanilkový cukr, již připravený puding a 3 lžíce rumu. Na vychladlý základ namažeme krém a zalijeme čokoládou na vaření rozpuštěnou ve vodní lázni, kterou do krému vpravíme vidličkou, čímž vytvoříme žíhaný efekt.
Ingredients:
- 250 g plain flour
- 250 g granulated sugar
- 125 ml water
- 150 g powdered sugar
- 6 eggs
- 125 ml oil
- 2 tbs cocoa
- 12 baking powder
- 250 g butter
- 10 g vanilla sugar
- 37 g vanilla pudding powder
- 250 ml milk
- 3 tbs rum
- 100 baking chocolate
During baking, prepare the pudding - boil the powder with 250 ml milk and let it cool down.
After the cake is finished baking, let it cool down.
Prepare the cream. Whisk 250 g softened butter, powdered sugar, 1 egg yolk, vanilla sugar, rum and the cooled pudding. Put it on a cake and drizzle with melted baking chocolate. Then take a fork and make messy waves.
Děkuji za výborný recept, buchtička nám vše moc chutnala!! M. Dočekalová
OdpovědětVymazatJé, to jsem moc ráda. Díky za ozkoušení a zpětnou vazbu, moc si toho cením. Zvlášť, když do mě vloží důvěru prakticky neznámí lidé a vyzkouší dokonce dva recepty. Pokud se vám blog líbí, můžete ho rozšířit dál. Děkuji, Tea :)
Vymazat